Ποιές καθημερινές συνήθειες μας γερνούν γρηγορότερα;

 

 

Ενημερωθείτε και αποφύγετέ τις

Και ποιος δε θέλει να φαίνεται και να είναι νέος; Η νεανικότητα και η λάμψη της επιδερμίδας είναι πολύ σημαντική. Το πρόσωπο ενός ανθρώπου είναι το πρώτο πράγμα που τραβάει την προσοχή. Υπάρχουν συνήθειες και πράγματα που μας γερνάνε; Και αν ναι ποιες είναι;

1. Καφές: Οι περισσότεροι από εμάς δε μπορούμε να ξεκινήσουμε τη μέρα μας αν δεν πιούμε καφέ. Η υπερκατανάλωσή του όμως από ότι φαίνεται δεν κάνει και τόσο καλό. Τι θα λέγατε να αντικαθιστούσατε μερικές κούπες καφέ με πράσινο τσάι; Το πράσινο τσάι θα σας προσφέρει άφθονα αντιοξειδωτικά στοιχεία και θα σας αποτοξινώσει.
2. Ανθυγιεινή διατροφή: Ανθυγιεινή διατροφή δε σημαίνει μόνο κατανάλωση πολλών λιπαρών και θερμίδων. Ανθυγιεινή είναι και η διατροφή που είναι φτωχή σε βιταμίνες, θρεπτικά συστατικά και λιπαρά. Οι υπερβολικά αυστηρές δίαιτες έχουν σαν αποτέλεσμα τα εξής: σπάσιμο νυχιών, άτονα μαλλιά και κουρασμένη επιδερμίδα.
3. Yπερκατανάλωση ζάχαρης: Μπορεί να την αγαπάμε, αλλά η αλήθεια είναι ότι δε μας κάνει και ιδιαίτερο καλό. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης δημιουργεί βλάβη στο κολλαγόνο, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διατήρηση της νεότητας και της ελαστικότητας της επιδερμίδας.
4. Ελλιπής ύπνος: Το έχουμε τονίσει χιλιάδες φορές. Για να είμαστε υγιείς και να διατηρείται η νεανικότητα της επιδερμίδας μας, θα πρέπει να κοιμόμαστε τουλάχιστον 7-8 ώρες την ημέρα. Η αϋπνία θα σας χαρίσει μαύρους κύκλους και θαμπή επιδερμίδα. Τι χειρότερο;
5. Έλλειψη άσκησης: Η άσκηση μας κάνει καλό. Πέρα από όμορφο σώμα, μας χαρίζει και ψυχική ηρεμία. Το μυαλό σας αδειάζει, το άγχος εξαφανίζεται και εσείς ηρεμείτε. Επιλέξτε μορφές ασκήσεις όπως yoga και pilates.